Инфлацията вече е изяла тези 25 стотинки отстъпка за литър гориво.

...
Инфлацията вече е изяла тези 25 стотинки отстъпка за литър гориво.
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Няма разделителни линии, да седнат и да се разберат като разумни хора

Инфлацията към този момент е изяла тези 25 стотинки отстъпка за литър гориво. Освен това, огромна част от най-бедните хора, нямат коли или карат доста рядко. Това съобщи в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия икономистът.

По думите ѝ, мярката ще е в интерес на хората с по-големи благоприятни условия, които всеки уикенд могат да си разрешат пътешестване и почивки.

Зайкова разяснява и увеличението с 10% към пенсиите и добавените 60 лева обезщетения поради пандемията. " Ако един човек в този момент е взимал 400 лева пенсия, той ще си получи 40 лева нарастване, към него прибавяме 60-те лв. и добавката сред декември и януари, която имаше тази година. Това е за хората с прослужено време и напреднала възраст ", изясни тя.

По думите ѝ, измененията за инвалидните пенсии би трябвало да се създадат при постоянен парламент и устойчиво държавно управление. Нужно е да се отделят хората с трудов стаж, които са станали инвалиди и тези, които цялостен живот са били такива и не са имали опция да работят.

Според нея, хората до в този момент са включвали в бюджета си добавката от 60 лева и към този момент не я броят като действително нарастване.

Зайкова изясни, че нарастването с 10% за всички действително води до това, че колкото по-голяма пенсия получаваш, толкоз по-голяма е добавката, което не е заслужено за хората с най-ниски пенсии, които изпитват най-големи усложнения.

" Аз съм стопански консултант на сътрудниците от Има Такъв Народ, не съм член на партията, тъй че за политика не ме питайте ", съобщи Зайкова. Това може би е най-слабият парламент, който сме имали, откогато имаме парламенти, счита специалистът.

" Не сме имали такива момченца, които са отпред на държавно управление, а не знаят какво да вършат. Виждате, че за пръв път в една година се вършат три бюджета ", разяснява Зайкова и позволи, че до края на годината може би ще имаме още един бюджет.

Тя дефинира обстановката като изключително тежка. " Не имам вяра президентът да даде третия мандат на Има Такъв Народ, само че това е негово право. Първо - всеки да остави егото си у дома, второ - да няма разграничителни линии, да седнат и да се схванат като рационални хора, тъй като единствено по този начин имаме късмет да получим пари от Плана за възобновяване ", добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР